AM Intensivkurs

Kursdatum – Intensivkurs 2 dagar

Här kan ni se våra planerade kurser.

Mån-tis    20/5 - 21/5    FULLBOKAD

Mån-tis    17/6 - 18/6    FULLBOKAD

Mån-tis    24/6 - 25/6    3 lediga platser

Mån-tis     8/7 - 9/7       4 lediga platser

 

Körkortstillstånd måste vara klart för att kunna boka kurs.

Då vi har högt tryck för denna utbildningen går det bra att sätta upp sig på vår intresselista redan nu. Vi kontaktar de i första hand innan vi lägger ut kurserna här på vår sida.

Ansök om körkortstillstånd redan nu på

www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/?tab=korkort&eservice=korkortstillstand(grupp1)-ansok

 

 

Ring eller maila oss för mer information och bokning:

 

Om kursen

*Med reservation för dåligt väder

Kursen utgår från trafikskolan i Löddeköpinge

Skåneutbildarna har utbildat AM-elever i många år och har kunniga och pedagogiska lärare som guidar eleverna mot sitt första körkort. Kursen följer ett upplägg som blandar teoretisk och praktisk utbildning med målet att skapa bästa förutsättningarna för eleverna.

 

Om behörigheten

För att kunna ta AM-körkort måste eleven först genomgå kurs på trafikskola. Kursen ska vara minst 8 timmar teori och 4 timmar praktik. Trafikskolan kommer registrera godkänd genomförd kurs förutsatt att eleven har varit närvarande under hela kursen och klarar av de praktiska målen som krävs enligt föreskriften för utbildningen.

Efter genomförd kurs ska eleven göra ett teoriprov (kunskapsprov) hos Trafikverket. Detta bokar man själv in på Trafikverkets hemsida.

Kunskapsprovet kan bokas så fort du har ett beviljat körkortstillstånd men du kan utföra kunskapsprovet först när du fyllt 15 år och är godkänd på AM-utbildningen.

 

Innan bokning

Innan vi kan boka plats måste eleven ha ett godkänt körkortstillstånd, detta ansöker man om hos transportstyrelsen.se. Ansökan om körkortstillstånd ska kompletteras med ett syntest, det utför vi kostnadsfritt på trafikskolan. Tänk på att det kan ta upp till ett par veckor att få sitt körkortstillstånd.

 

Upplägg

Dag 1:  Teori och körning på bana i grupp

Dag 2:  Teori, självstudier på skolan och körning i trafik enskilt

 

Pris

Vardagar: 5 495 kr

 

Vad ingår

I priset ingår digitalt teoripaket med obegränsat antal internettester, 8 timmar teori, 4 timmar praktik, samt lunch och fika.

 

Utrustning

Vi tillhandahåller all utrustning såsom moped, hjälm och handskar. Har man egen hjälm/handskar så får man gärna ta med och använda dem istället. All körning skall ske med långa byxor och jacka. Tänk på att ta med varma kläder och efter väder.

 

Övrigt

Det totala antalet utbildningstimmar kan bli fler om eleven har svårt att klara de praktiska målen i utbildningen. Vi kommer då att boka in eleven på en ny lektion (2 tim körning i trafiken) när tillfälle ges. En kostnad för detta tillkommer.

Eleven kommer att få tillgång till sitt digitala teorimaterial när vi fått in betalning för kursen.

Bästa förkunskaperna är vägmärken och trafikregler. https://www.vagmarken.nu

 

Kontakta oss för mer information och bokning

 

Betalning

Alla priser är förskottsbetalningar.

Du kan betala med Swish eller på bankgiro. Avbokning skall ske senast 5 vardagar innan kursstart. Ej avbokad kurs debiteras.

Vid avbokning efter betald kurs kommer en avgift på 2000kr att tas ut för administration och teorimaterial. Giltighetstiden för teorimaterialet är 12 månader.

  • BG: 5090-7864 (uppge namn och personnummer, tänk på att det tar upp till 3 bankdagar innan det syns i vårt system)
  • Swish: 123 240 4192 (uppge namn och personnummer, tänk på att det tar en bankdag innan det syns i vårt system)

*Trafikverkets avgifter för kunskapsprov samt foto tillkommer och skall vara betalt senast 25 tim innan provstart

Med reservation för felskrivningar och eventuella ändringar.